Ladataan näytöksiä...

Ohjelmisto

 • Rottien pyhimys

  Syksyn 2024 Rottien pyhimys -näytelmän esitykset tulevat myyntiin 3.6. alkaen. Näytelmä esitetään viikolla 48 Vanaja-salissa, Verkatehtaalla. 

  Näytelmä Anneli Kannon vereväkielisestä romaanista, joka kertoo kiehtovasti Hattulan Pyhän Ristin kirkon kuvien synnystä ja maalaa keskiaikaiset ihmiset, väkevine tunteineen, silmiemme eteen.

  Hattulan pitäjässä uusi uljas kirkko on valmistunut ja se tarvitsee seinilleen maalaukset Jumalan kunniaksi ja kirkkokansan opetukseksi. Työhön palkataan kaukaa Ruotsinmaalta kirkkomaalarimestarit Andreas Pictor, Mestari Martinus ja apupoikansa Vilppu. Maalarien saapuminen syrjäiseen pitäjään aiheuttaa hälyä kyläläisissä, sillä edustavathan he sivistystä, taiteilijuutta ja jumalaista mystisyyttä, jota harvoin on Hattulassa nähty.

  Työn edistyessä sattuu apupoika Vilpulle onnettomuus, joka pakottaa mestarit etsimään apuvoimia. Kun muita tarjokkaita ei ole, joutuvat he palkkaamaan avukseen tiilimestarin orvon Pelliinan. Hänen pestaamisensa herättää kuohuntaa, onhan hän nainen, syrjäläinen ja usean mielestä mieleltään epävakaa, mutta osoittautuu taitavaksi ja nopeaoppiseksi. Ja niin maalaminen pääsee vauhtiin intohimolla, vimmalla ja käänteillä, joita kukaan ei olisi voinut aavistaa.

  Teksti Anneli Kanto
  Ohjaus Milko Lehto
  Dramatisointi Milko Lehto ja Katja Krohn
  Lavastussuunnittelu Juha Mäkipää
  Pukusuunnittelu Anne Laatikainen
  Kuvasuunnittelu Toni Haaranen
  Valosuunnittelu Jari Vuori
  Äänisuunnittelu Lauri Malin

  Rooleissa
  Antti Virmavirta, Mikko Nousiainen, Sonja Silvander-Valo, Henna-Maija Alitalo, Jyri Ojansivu, Katariina Kuisma-Syrjä, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin, Lasse Sandberg, Miika Suonperä, Panu Valo

   

  Esityksen kesto noin 2h 55min sisältää väliajan 

  Syksyn esityspäivät Verkatehtaan Vanaja-salissa:

  pe 29.11. klo 14 ja 19

  la 30.11. klo 13 ja 18

   

  Hinnat


  47€
  Peruslippu

  44€
  Eläkeläiset (arkisin)

   

    Takaisin
 Palautteeni saa julkaista tällä sivulla.