Esteettömyys

Teatterillemme on tärkeää yhdenvertaisuus, esteettömyys ja saavutettavuus palveluissamme.

 

Esteettömyys

Hämeenlinna Teatterin katsomoon riville 3 on täysin esteetön pääsy. Pyörätuolipaikat ovat varattavissa vain lipunmyynnin kautta. Pyydämme ilmoittamaan liikuntarajoitteesta jo lippuja varatessa. Tarvittavan avustajan lippu on maksuton, lunastus vain teatterin omasta lipunmyynnistä. Pyydämme esittämään lipun lunastuksen yhteydessä vammaiskortin A-merkinnällä, tai vastaavan.

Teatterin edestä löytyy runsaasti invaliditunnuksella varustettuja parkkipaikkoja ja saapuessanne teatteriin, löydätte pääsisäänkäynniltä pyörätuoliluiskan sekä sähköavusteisen ulko-oven erillisellä painikkeella. Sisäänkäynnistä saavuttaessa sisään, ette kohtaa enää lainkaan kynnyksiä vaan kaikki toiminnot ovat samassa tasossa.

Teatterin Päänäyttämö on varustettu induktiosilmukalla, johon syötetään materiaalia esityskohtaisesti. Näin myös esimerkiksi musikaaleissa pääsevät induktiosilmukan käyttäjät nauttimaan parhaasta mahdollisesta kuuluvuudesta. Kuuluvuuskartta löytyy klikkaamalla tästä linkistä.

 

Tämä on organisaation Hämeenlinnan Teatteri Oy saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.hmlteatteri.fi ja on laadittu / päivitetty 01.02.2022. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse

 

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

 

Ei-saavutettava sisältö

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia
  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
  • suoria video- tai äänilähetyksiä, joita ei tallenneta säilytettäväksi tai uudelleen julkaistavaksi
  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla
veikko.pulli@hmlteatteri.fi

 

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000