Ladataan näytöksiä...

Ohjelmisto

 • Kaksi kuningatarta

  Kaksi kuningatarta on vahvojen naisten hurja tragedia. Vanheneva Neitsytkuningatar ottaa rajusti yhteen serkkunsa tyttären kanssa. Elisabeth on valtiolle itsensä uhrannut ”Kympin tyttö” kun taas aistillinen Maria on ehtinyt huolella nauttia hovielämästä ja miesten seurasta. Kuningattarien liepeillä pyörii hoviväen kaarti. Jokainen byrokraatti haluaa naisista jotakin. Lopputulos on raadollinen tositarina vallasta 1500-luvulta. Maailman valloittaminen ja taistelu vallasta on kipeän totta myös meidän ajassamme.

  Friedrich Schillerin näytelmä, joka kertoo Englannin kuningatar Elisabethin ja Skotlannin kuningatar Maria Stuartin verisestä valtataistelusta tunnetaan myös nimellä Maria Stuart. Schillerin kuvaama valtapeli menee politiikan ja johtamisen ytimeen: Vain yhdellä voi olla absoluuttinen valta. Kilpailijasta voi päästä eroon vain tuhoamalla hänet. Mutta häviääkö pelko vallan menetyksestä pyövelin kirveen iskuun?

   

  Teksti Friedrich Schiller, suomennos Matti Rossi, sovitus Antti Hietala, ohjaus Taru Mäkelä, lavastussuunnittelu Juha Mäkipää, pukusuunnittelu Anne Laatikainen, valosuunnittelu Veikko Pulli, äänisuunnittelu Lauri Malin

  Rooleissa 
  Ritva Oksanen, Liisa Peltonen, Iikka Forss, Miika Laakso, Sinikka Salminen, Janne Raudaskoski

  Esityksen kesto n. 2h 30min sisältää väliajan. 

   

   

  Hinnat


  35peruslippu,
  32€ ryhmät ja eläkeläiset
  20€ opiskelijat, varusmiehet ja työttömät
   
   
  KATSOJAPALAUTTEET
  - Kiitos Hämeenlinnan Teatterin KAKSI KUNINGATARTA -draaman näyttelijöille kaikista vakuuttavista roolitöistä! Vallanhimossaan ovelien kuningatarroolien upeiden näyttelijöiden, Ritva Oksasen ja Liisa Peltosen rinnalla teatterin maagista lumoa tarjoavat myös ensemblen muut taitavat jäsenet Siniklka Salminen, Iikka Forss, Miika Laakso ja Janne Raudaskoski, kun he kukin kaksoisrooleissaan astuvat näyttämölle vakuuttavan osuvasti eri hahmoina! 

  Hämeenlinnan Teatterin KAKSI KUNINGATARTA -klassikkoteos tarjoaa nautinnollisen ja voimaannuttavan teatterielämyksen juoneen rakentuvan puhedraaman ystäville! Mikä nautinto onkaan kuunnella selkeää ja samalla intensiivistä, taitavien näyttelijöiden replikoimaa  näyttämön vuoropuhetta - KIITOS voimaannuttavasta, jopa ajankohtaisesta teatterielämyksestä!

  Jorma Immonen, Turku
   
   
    Takaisin
 Palautteeni saa julkaista tällä sivulla.