Blogi

  

 • Tänään torstaina meillä oli iltaharjoituksessa tiedossa ensimmäisen puoliajan läpimeno.

  Liisa Peltonen ja Matti Leino

  Päätettiin, että ei puhuta edes läpikahlauksesta vaan käydään vain kaikki kohtaukset läpi siinä järjestyksessä kuin ne plarissa ovat, sillä läpimeno voi näyttelijän korvaan kalskahtaa turhan jännittävältä tässä vaiheessa, kun kaikki asiat ovat vielä niin kovin hatarasti muistissa.
  Harjoitukset tapahtuvat siis edelleen harjoitushuoneessa, joka on samankokoinen kuin päänäyttämö, mutta siinä kohtaa missä päänäyttämöllä alkaa yleisöpenkit, niin harjoitushuoneessa vastassa on seinä. Kulkuja eli ns. sisäänkäyntejä joista on pääsy näyttämölle, on merkkaamassa teipit lattiassa. Lavasteita on käytössä vasta muutamia esim. sänky, pöytä, divaani, puhelinkoppi. Harjoitusvaatteet ovat ihmisten omia eli miehillä yleensä verkkarit ja T-paita, naisilla ehkä trikoot, hame ja paita. Puvustolta olemme saaneet harjoituskenkiä käyttöön. En esim. itse käytä juurikaan korkokenkiä arkielämässäni, mutta näyttämöllä niitä joutuu lähes aina pitämään. Sen takia on tärkeä saada heti alussa oikeanlaiset kengät, että oppii kävelemään niillä. Ne vaikuttavat olennaisesti roolihahmon ryhtiin ja rytmiin. Myös tanssit on hyvä harjoitella oikeilla kengillä, jotta mm. naiset oppivat kannattelemaan itseään korkojen päällä. Niin ja omat tukat ja omat naturellit naamat. Ja loisteputki valossa. Teatterin glamouri on siis tässä harjoitusvaiheessa hyvin kaukana.

  Sinikka Salminen ja Katariina Kuisma-Syrjä lauluharjoituksissa

  Mutta kas, harjoitus kantaa hedelmää. Reilun tunnin aikana täräytimme harjoitussaliin yllättävän toimivan ensimmäisen puoliajan. Ihmiset olivat tehneet ihan mielettömiä harppauksia eteenpäin ja kohtaukset toimivat jo nyt, näinkin lyhyen harjoitusajan jälkeen, ihan todella todella hyvin. No, sen lisäksi, että ihmiset ovat huiman taitavia, se kertoo muunmuassa siitä, että kohtaukset on huippu hyvin kirjoitettu. Ja kohtauksia rytmittää musiikkinumerot, jotka kuulostavat nekin jo todella hyviltä, vaikka bändinä toimii tällä hetkellä yksinään kapellimestarimme ja hieman epävireinen piano.

  Olin niin hämmästynyt siitä miten hyvin tämä juttu toimii jo nyt, etten läpimenon jälkeen oikein tiennyt miten päin istua tai seistä tai mitä sanoa.

  Höh.

  Ihanaa olla taas töissä.

    Takaisin